Activitatea ANTA va fi eficientizată

  • 03 Decembrie 2023 12:10
Activitatea ANTA va fi eficientizată

Structura Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) va fi optimizată, iar instituția își va desfășura activitatea în baza unui Regulament modificat. Hotărârea Guvernului care vizează eficientizarea activității ANTA și creșterea calității activităților de control a fost publicată în Monitorul Oficial, relatează MOLDPRES.

Modificările vizează în special subdiviziunea cu funcții de supraveghere și control. În acest sens, documentul prevede constituirea a trei direcții noi - Direcția supraveghere și control operațiuni de transport rutier, Direcția supraveghere și control activități conexe și conformare și Direcția suport și protecție consumatori. 

De asemenea, va fi consolidată subdiviziunea responsabilă de identificarea, prevenirea și contracararea amenințărilor, vulnerabilităților și riscurilor ce ar putea să compromită activitatea ANTA. Potrivit documentului, echipele de control ale ANTA urmează să fie dotate cu camere video de corp, iar angajații vor fi obligați să utilizeze sistemele de supraveghere video portabile în timpul activităților de control.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău