Activistul rus anti-Kremlin Piotr Verzilov a fost dus de urgență cu avionul în Germania pentru tratament, după ce pare să fi fost otrăvit

  • 16 Septembrie 2018 08:37
Activistul rus anti-Kremlin Piotr Verzilov a fost dus de urgență cu avionul în Germania pentru tratament, după ce pare să fi fost otrăvit

Activist anti-Kremlin Piotr Verzilov a fost transportat sâmbătă la Berlin cu un zbor medical special, după ce săptămâna trecută i s-a făcut rău și a fost spitalizat la Moscova, informează ziarul german „Bild”. Membrii trupei Pussy Riot, cu care Verzilov a colaborat, au sugerat că aceasta ar fi fost otrăvit.

Ziarul „Bild” relatează că Piotr Verzilov a fost transferat la o clinică din Berlin pentru tratament, dar numele clinicii nu a fost dezvăluit. Membrii familiei activistului au declarat că Piotr și-a pierdut vederea, capacitatea de a vorbi și capacitatea de a merge.

Cred că a fost otrăvit intenționat, a fost o încercare de intimidare sau de ucidere a sa”, a declarat soția activistului, Nedejda Verzilov, care l-a așteptat pe soțul ei pe aeroportul Schoenefeld din Berlin, subliniază ziarul german.

În vârstă de 30 de ani, Piotr Verzilov este editorul publicației online ruse Mediazona, ziar care se concentrează pe încălcările drepturilor omului din interiorul sistemului penal rusesc. Trupa Pussy Riot a intrat în atenția publicului în 2012, când membrele trupei au fost arestate și băgate în închisoare pentru un protest împotriva președintelui Vladimir Putin, protest pus în scenă într-o catedrală ortodoxă din Moscova. De atunci grupul a devenit simbolul acțiunilor de protest anti-Kremlin, notează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău