Activiștii Mișcarii de Rezistență ACUM cer investigarea beneficiarilor furtului miliardului

  • 03 Octombrie 2018 11:45
Activiștii Mișcarii de Rezistență ACUM cer investigarea beneficiarilor furtului miliardului

Mișcarea de Rezistență ACUM organizează mâine, 4 octombrie, o acțiune publică în fața Parlamentului, în contextul audierilor cu privire la furtul miliardului.

Activiștii mișcării din care fac parte PAS, Platforma DA, PLDM, precum și lideri de opinie din societatea civilă, cer investigarea beneficiarilor furtului miliardului, publicarea Raportului Kroll 2 și votarea unei legi similare Legii Magnițki în Parlament.

În fiecare zi, tu plătești pentru că ei au furat 1 miliard. Iar nimeni până acum nu a fost pedepsit și niciun bănuț nu a fost recuperat”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Mișcării de Rezistență ACUM.

Acțiunea cu genericul „Unde sunt hoții de miliarde?” este anunțată pentru ora 8.30.

La mijlocul lunii septembrie, Mișcarea de Rezistență ACUM a anunțat că va înainta o petiție către instituțiile europene, prin care va cere investigarea și urmărirea penală a celor care se fac vinovați de spălări de bani și au fost implicați în furtul miliardului. Până în prezent, petiția a fost semnată de aproape 11 mii de persoane, obiectivul autorilor fiind colectarea a 50 de mii de semnături.

Mișcarea de Rezistență ACUM, din care fac parte partidele politice PAS, unei petiții către instituțiile europene, prin care va cere investigarea și urmărirea penală a cetățenilor Republicii Moldova care se fac vinovați de spălări de bani și au fost implicați în furtul miliardului. Până acum, peste 10.000 de persoane au semnat petiția, din cele 50.000 de semnături necesare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
28,24
Câțiva nori
Umiditate:61 %
Vint:3,09 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău