Activista suedeză Greta Thunberg, eroină a documentarului "I Am Greta" de Nathan Grossman, prezentat la Mostra 2020

  • 04 Septembrie 19:03
Activista suedeză Greta Thunberg, eroină a documentarului

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg a participat la o videoconferință organizată înainte de prezentarea de vineri la Festivalul Internațional de Film de la Veneția a documentarului "I Am Greta", de Nathan Grossman, difuzat în afara competiției oficiale, relatează EFE, preluat de Agerpres.

"Documentarul arată că există persoane care vorbesc despre existența unor teorii ale conspirației, care spun că eu nu vorbesc din proprie ințiativă, că eu nu gândesc și că altcineva îmi scrie discursurile. Cred că în acest film se vede că acest lucru nu este adevărat", a declarat Greta Thunberg.

"Cu siguranță că gândesc singură, că vorbesc și că decid totul din proprie inițiativă", a adăugat adolescenta suedeză.

Documentarul, filmat de Nathan Grossman, prezintă parcursul acestei tinere de 17 ani care a început lupta pentru mediul înconjurător în august 2018, iar de atunci a mobilizat milioane de tineri de pe întreaga planetă.

Greta Thunberg și-a întrerupt vineri cursurile școlare pentru a participa la această conferință organizată în format online la Veneția, un oraș expus cu precădere schimbărilor climatice, după cum au demonstrat inundațiile istorice din iarna trecută.

Lupta tinerilor pentru mediu a fost întreruptă brusc de extinderea pandemiei de coronavirus în întreaga lume, dar activista suedeză a spus că manifestațiile vor fi reluate, cu respectarea protocoalelor sanitare.

"Acesta este o criză de o asemenea anvergură, încât nu suntem capabili să gestionăm două în același timp", a spus Greta Thunberg, referindu-se la criza climatică și la cea sanitară.

Însă ea a ținut să facă din nou apel la apărarea mediului: "Trebuie să înțelegem urgența crizei climatice și să o tratăm ca atare, altfel nu vom obține o schimbare reală. Este ceea ce trebuie să facem acum", a spus ea.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14
Câțiva nori
Umiditate:93 %
Vint:2,1 m/s
Tue
17
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău