Activista rusă Maria Gaidar a fost numită în funcția de consilier al lui Petro Poroșenko

  • 05 Aprilie 2017 13:16
Activista rusă Maria Gaidar a fost numită în funcția de consilier al lui Petro Poroșenko

Activista rusă Maria Gaidar, deputat în cadrul Consiliului Regional Odesa, a fost numită în funcția de consilier al președintelui ucrainean, Petro Poroșenko - scrie agenția RBK.

Maria Gaidar a renunțat la cetățenia rusă în toamna anului trecut, după ce a obținut cetățenia Ucrainei și a fost numită în funcția de adjunct al fostului guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili.

În perioada 2009-2011, Maria Gaidar a fost întâi consilier pe probleme sociale al ex-guvernatorului regiunii ruse Kirov, Nikita Belîh, și, apoi, a fost numită în funcția de vicepreședinte al guvernului regiunii Kirov, devenind, astfel, cel mai tânăr viceguvernator al Rusiei. În 2012-2013, Gaidar a fost consilier pe probleme sociale al viceprimarului Moscovei, Leonid Peciatnikov.

Aceasta a părăsit Rusia în 2015 și, după foarte puțin timp, Mihail Saakașvili, pe atunci guvernator al regiunii Odesa, a numit-o în funcția de adjunct al președintelui Administrației Regionale de Stat Odesa.

În august 2015, președintele Petro Poroșenko i-a înmânat Mariei Gaidar cetățenia ucraineană, iar în toamna aceluiași an a fost aleasă deputat în Consiliul Regional Odesa. Maria Gaidar, fiica lui Egor Gaidar, cunoscut drept ''inițiatorul reformelor'' în Rusia în perioada președintelui Boris Elțîn, a fost acuzată de trădare de patrie după ce a acceptat funcția de viceguvernator al regiunii Odesa.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău