Acțiunile Twitter scad cu 17% în deschiderea sedinței bursiere de vineri

  • 27 Iulie 2018 19:43
Acțiunile Twitter scad cu 17% în deschiderea sedinței bursiere de vineri

Acțiunile Twitter Inc. au scăzut cu 17% în deschiderea ședinței de vineri de la Bursa din New York, ajungând la 36,24 dolari/titlu, după ce compania a anunțat că numărul utilizatorilor lunari s-a redus cu un milion în cel de-al doilea trimestru al acestui an și a estimat, totodată, că declinul va continua pe măsură ce rețeaua socială va lupta, în continuare, împotriva știrilor false și a spam-urilor, transmit Reuters și Bloomberg.

Deprecierea acțiunilor Twitter vine la numai o zi după ce titlurile Facebook au consemnat un declin de 20% pe Bursa de la New York, pe fondul unei încetinirii a creșterii veniturilor rețelei sociale, în contextul scandalului Cambridge Analytica.

Vineri, Twitter a anunțat 335 de milioane de utilizatori lunari, în scădere de la 336 milioane în primul trimestru, dar în creștere cu 2,8 procente față de perioada similară a anului trecut.

Compania cu sediul la San Francisco a explicat că scăderea a fost cauzată de intensificarea eforturilor de "curățare" a platformei, regulile mai stricte de protecție a datelor personale din Europa și de schimbările efectuate la serviciul de mesagerie.

"Suntem încrezători că este în beneficiul pe termen lung al platformei să îmbunătățim sănătatea conversațiilor publice pe Twitter", se arată în declarația companiei.

Pe de altă parte, Twitter a raportat profit net pentru al treilea an consecutiv, rezultate care au contribuit la un avans de 79% al prețului acțiunilor în acest an, până la 42,94 dolari la închiderea ședinței bursiere de joi. Pentru al treilea trimestru din 2018, compania estimează un profit înainte de taxe, dobânzi, deprecieri și amortizări de 235 milioane dolari, puțin sub estimările analiștilor care mizau pe 268 milioane de dolari.

Directorul executiv al Twitter, Jack Dorsey, a declarat că prioritatea sa este reducerea conversațiilor abuzive prin intermediul platformei.

Numărul mare de anulări au sporit îngrijorările în rândul investitorilor că Twitter, platforma favorită de comunicare a președintelui Statelor Unite Donald Trump, nu poate atrage un public generalist pentru a suplini politicienii, oamenii de divertisment sau jurnaliștii care sunt principalii utilizatori.

Compania a arătat, însă, că marea majoritate a conturilor malițioase este inactivă sau acestea au fost depistate înainte de a fi numărate drept utilizatori activi.

În cel de-al doilea trimestru din acest an, veniturile Twitter au crescut cu 24%, la 710,5 milioane de dolari, peste estimările analiștilor care indicau 697,3 milioane de dolari. Profitul net a fost de 100,1 milioane de dolari, sau 13 cenți pe acțiune, comparativ cu pierderi de 116,5 milioane de dolari sau 16 cenți/acțiune.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău