Acțiune în PMAN împotriva războiului din Ucraina

  • 01 Martie 2022 17:59
Acțiune în PMAN împotriva războiului din Ucraina

Câteva zeci de persoane s-au adunat marți, 1 martie, în Piața Marii Adunări Naționale în cadrul unei acțiuni împotriva războiului din Ucraina. Aceștia au vopsit două figurine din lemn, semn al mărțișorului, dar în culorile drapelului ucrainean, albastru și galben, transmite IPN.

Oamenii au purtat pancarte cu mesajele: „Stop războiului”, „Mâinile de pe Ucraina” etc. Participanții la acțiune au dorit astfel să-și manifeste solidaritatea cu poporul ucrainean care trece prin momente extrem de dificile.

Este a șasea zi a războiului pe care Rusia îl poartă în Ucraina, în care au loc bombardamente intense asupra principalelor orașe ucrainene, cu victime printre militari, dar și civili.

Autoritățile moldovenești implementează un regim facilitat pentru traversarea frontierei de către refugiații din Ucraina. Conform datelor actualizate, peste 41 de mii de ucraineni se află în Republica Moldova. Refugiații pot apela la linia verde: 08-000-15-27 dacă au nevoie să fie ghidați în ceea ce privește cazarea și perfectarea actelor. La linia verde: 080080011 pot apela cetățenii și agenții economici care doresc să se implice în procesul de susținere a ucrainenilor veniți în Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău