Acțiune de solidaritate cu Ucraina. Mâine, începând cu ora 18:00, Executivul de la Chișinău va deconecta iluminatul în Casa Guvernului dar și alte instituțiile publice

  • 28 Decembrie 2022 14:06
Acțiune de solidaritate cu Ucraina. Mâine, începând cu ora 18:00, Executivul de la Chișinău va deconecta iluminatul  în Casa Guvernului dar și alte instituțiile publice

Într-o acțiune de solidaritate cu Ucraina unde milioane de oameni au rămas fără lumină, apă și căldură,   Guvernul Republicii Moldova își propune joi, 29 decembrie, începând cu ora 18:00, să deconecteze iluminatul  în Casa Guvernului dar și alte instituțiile publice.

Anunțul a fost făcut de premierul Natalia Gavrilița în debutul ședinței cabinetului de miniștri de astăzi, care a îndemnat și conducătorii altor instituții, să se alăture inițiativei. 

Săptămâna trecută locații celebre din întreaga lume printre care faimoasa arcadă a stadionului Wembley din Londra, Colosseumul din Roma, Opera din Sidney și Parlamentul European au stins luminile pentru o oră ca parte a campaniei Light Up Ucraine- Luminează Ucraina, care adună fonduri pentru a cumpăra generatoare pentru spitalele din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău