Acțiune de protest și solidarizare cu liderii opoziției, la sediul Judecătoriei Ungheni

  • 21 Octombrie 2018 14:19
Acțiune de protest și solidarizare cu liderii opoziției, la sediul Judecătoriei Ungheni

Mai mulți lideri naționali și reprezentanți locali ai Platformei Demnitate și Adevăr și ai Partidului Acțiune și Solidaritate, alături de reprezentanți ai societății civile, au desfășurat duminică, 21 octombrie, un pichet la sediul Judecătoriei Ungheni.

Manifestanții au protestat față de actualul regim de guvernare, dar și în semn de solidaritate cu activistul Gheorghe Petic, reținut și acuzat de viol, după ce a dezvăluit scheme de contrabandă la hotarele Republicii Moldova.

Istoricul Octavian Țîcu, membru activ al mișcării de rezistență “ACUM”, a declarat pentru publicația Unghiul din localitate că orașul Ungheni ”a devenit unul dintre locurile unei bătălii pe care puterea vrea să o ducă împotriva opoziției”.

Amintim că activistul de la Ungheni al Platformei Demnitate și Adevăr, Gheorghe Petic, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 20 de zile, conform unei hotărâri a Judecătoriei Ungheni, din 15 octombrie.

Mai mulți membri ai Platformei DA, dar și însuși activistul, au negat acuzațiile aduse de procurori, subliniind că ar fi vorba despre un dosar politic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău