Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE, făcut public

  • 02 Decembrie 2013 17:27
Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE, făcut public

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană a fost făcut public pe pagina de internet a Serviciului European de Acțiune Externă și pe site-ul Guvernului de la Chișinău.

Documentul conține șapte  capitole, câteva anexe, dar și protocoale. În Preambul se menționează faptul că părțile recunosc aspirațiile europene ale Republicii Moldova determinate de identitatea sa europeană. Cele șapte titluri conțin Principiile Generale; Cooperarea Politică și Politicile de Securitate și Afaceri Externe; Libertatea Justiției; Cooperarea Sectorială și Economică; Prevederile ce se referă la Comerț (DCFTA); Cooperarea Financiară, precum și Prevederile Instituționale, Generale și Finale.

Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere la Uniunea Europeană, inclusiv Acordul de liber schimb, pe 29 noiembrie, la Vilnius, în cadrul celui de-al treilea Summit al Parteneriatului Estic.

Acordul are scopul de a accelera aprofundarea relațiilor politice și economice, precum și integrarea graduală a Moldovei pe piața comunitară. Acordul este însoțit de o notă informativă care precizează că aceasta nu este versiunea finală a Acordului și că textele parafate vor fi supuse unor schimbări juridice și lingvistice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău