Acordul Coreea de Sud-Japonia privind sclavele sexuale din timpul celui de-al Doilea Război Mondial nu este corect, afirmă Seulul

  • 27 Decembrie 2017 19:43
Acordul Coreea de Sud-Japonia privind sclavele sexuale din timpul celui de-al Doilea Război Mondial nu este corect, afirmă Seulul

Acordul Coreea de Sud-Japonia privind așa-numitele "femei pentru alinare" din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a eșuat în întrunirea cerințelor formulate de victime, a declarat miercuri Seulul, transmite Euronews.

Ministrul de externe sud-coreean, Kang Kyung-wha, a prezentat scuze pentru controversatul acord după ce comisia numită să investigheze modul în care au fost duse negocierile pe acordul din 2015 și-a prezentat rezultatele.

Aproximativ 200.000 de tinere sud-coreene au fost forțate să se prostitueze în bordelurile militare japoneze din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Numite la acea vreme "femei pentru alinare", tinerele erau adesea forțate sau convinse, pe lângă prostituție, să gătească și să facă curățenie. În urma investigării negocierilor care au dus la semnarea în 2015 a acordului Coreea de Sud-Japonia privind compensarea sclavelor sexuale din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Coreea de Sud a concluzionat că acordul nu acoperă cerințele victimelor.

Disputa privind "femeile pentru alinare" nu poate fi "efectiv rezolvată" pentru că nu au fost respectate solicitările victimelor în ce privește compensațiile legale pe care Japonia trebuie să le plătească. Guvernul sud-coreean va revizui acum rezultatele investigațiilor și se va consulta cu victimele, a mai spus ministrul sud-coreean de externe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău