Acord moldo-belgian pentru facilitarea activității remunerate a familiilor diplomaților

  • 01 Septembrie 2022 11:02
Acord moldo-belgian pentru facilitarea activității remunerate a familiilor diplomaților

Exercitarea activităților remunerate de către membrii familiei diplomaților din Moldova și Belgia va fi facilitată. Un acord în acest sens a fost semnat de către vicepremierul Nicu Popescu, ministrul afacerilor externe și integrării europene, și Hadja Lahbib, ministra afacerilor externe, europene și comerțului exterior al Belgiei. Cei doi oficiali s-au întâlnit la reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe din UE, desfășurată la Praga, transmite IPN.

Șeful diplomației de la Chișinău s-a referit la posibilitatea extinderii investițiilor belgiene în Moldova. „Considerăm că avem un bun potențial de creștere în acest sens cu cele peste 150 de companii cu capital belgian care activează deja în prezent în țara noastră”, a declarat Nicu Popescu.

Discuțiile s-au referit și la pașii în parcursul european al Moldovei în mai multe domenii, cum ar fi reforma justiției și combaterea corupției, funcționarea legilor, îmbunătățirea legislației electorale, reforma administrației publice.

În luna martie, s-au împlinit 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Regatul Belgiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău