Acord de subfinanțare a împrumutului pentru proiectul „Deșeuri solide Chișinău”

  • 24 Noiembrie 2020 15:42
Acord de subfinanțare a împrumutului pentru proiectul „Deșeuri solide Chișinău”

Consiliul municipal Chișinău a aprobat acordul de subfinanțare a împrumutului nerambursabil de nouă milioane de euro, destinat realizării proiectului „Deșeuri solide Chișinău”, încheiat între Ministerul Finanțelor și Primăria capitalei, transmite IPN.

Anterior, CMC a aprobat contractul de împrumut între ÎM „Autosalubritate” și Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare, în valoare de nouă milioane de euro și un grant de cinci milioane de euro, pentru implementarea proiectului. Termenul de rambursare a creditului este de 12 ani, inclusiv trei ani perioada de grație, calculați la data semnării contractului.

Astfel, planul general de finanțare al proiectului prevede: împrumutul BERD în sumă de nouă milioane de euro, împrumut BEI – nouă milioane de euro, de care municipalitatea va beneficia sub formă de credit nerambursabil, prin intermediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale, ca parte integrantă a Proiectului de Gestionare a Deșeurilor pe țară, și grantul de cinci milioane de euro. Contribuția municipalității pentru susținerea proiectului este de 7,96 milioane de euro, dintre care 1,5 milioane au fost deja investiți.

În cadrul proiectului „Deșeuri solide Chișinău” vor fi realizate lucrări privind recultivarea gunoiștii provizorii de la Ciocana, securizarea poligonului de la Țânțăreni în corespundere cu standardele UE. Este vorba și despre investiții în renovarea infrastructurii comunei Țânțăreni, modernizarea parcului de autospeciale cât și a infrastructurii pentru transportarea deșeurilor din oraș, precum și modernizarea stației de transfer și instalarea unei linii de sortare manuală a deșeurilor reciclabile colectate separat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău