Acord de colaborare între Facultățile de Drept a Universității de Stat din Moldova și a Universității din Oradea, România

  • 11 Octombrie 2022 14:13
Acord de colaborare între Facultățile de Drept a Universității de Stat din Moldova și a Universității din Oradea, România

Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova a semnat un acord de colaborare cu Facultatea de Drept a Universității din Oradea. Documentul prevede cooperarea privind organizarea de conferințe, activități științifice comune; colaborarea pentru redactarea de articole, cursuri, tratate; coordonarea planurilor de învățământ, mobilități pentru profesori și studenți, dar și organizarea concursurilor studențești.

Acordul a fost semnat la Oradea de către decanul Facultății de Drept a USM, Sergiu Brînza și decanul Facultății de Drept a Universității din Oradea, Cristian Miheș.

Sergiu Brinza a menționat că semnarea Acordului este o oportunitate deosebită în planul consolidării colaborării dintre cele două facultăți, mai ales în domeniul de cercetare științifică.

În cadrul vizitei la Oradea, în perioada 06-07 octombrie, administrația Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldovaa participat la conferința aniversară ,,30 DE ANI DE LA RELUAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI SUPERIOR JURIDIC LA ORADEA” desfășurată la Facultatea de Drept a Universității din Oradea. Evenimentul a fost dedicat aniversării a 30 de ani de la reluarea învățământului juridic, fiind una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior, continuând prestigioasele tradiții ale învățământului juridic național.

Conferința s-a desfășurat în trei secțiuni: Drept Privat, Drept Public și Administrație Publică, creând un spațiu favorabil de comunicare, cooperare, inspirație și schimb de bune practici academice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău