Acest sezon de încălzire va fi ultimul în care cetățenii vor primi compensații la energie direct în factură

  • 26 Ianuarie 13:28
Acest sezon de încălzire va fi ultimul în care cetățenii vor primi compensații la energie direct în factură

Sezonul de încălzire 2023-2024 va fi ultimul în care cetățenii vor primi compensații pentru energie direct în factură. Începând cu sezonul următor de încălzire, beneficiarii vor avea exclusiv compensații monetare. Despre aceasta a anunțat ministrul muncii și protecției sociale, Alexei Buzu, în cadrul unei emisiuni televizate, transmite IPN.

Ministrul a reamintit că a fost introdusă posibilitatea de compensație monetară pentru consumatorii care nu sunt conectați la gaze sau la termia centrală, precizând că a fost o inechitate față de unele gospodării care nu se încălzeau cu gaz și nu au putut beneficia de compensații.

„Vom examina cum putem să îmbunătățim în continuare acest program pentru că ne pregătim de sezonul următor. Vom trece la un sistem total de compensații monetare, 100%. Acesta va fi ultimul sezon în care vom face compensații în facturăˮ, a spus ministrul.

Alexei Buzu a menționat că urmează să fie gândită modalitatea prin care se va face această  tranziție. Ministrul a adăugat că în toate țările cea mai eficientă metodă de compensare este cea monetară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău