Accidentele rutiere constituie a patra cauză de deces în R.Moldova, constată experta reprezentanței OMS

  • 19 Noiembrie 2018 16:36
Accidentele rutiere constituie a patra cauză de deces în R.Moldova, constată experta reprezentanței OMS

În Moldova, decesul în accidentele rutiere reprezintă a patra cauză principală de deces în rândul cetățenilor, a declarat în cadrul unei mese rotunde consacrate Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere, experta reprezentanței Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în RM, Stela Gheorghiță.

Potrivit agenției INFOTAG, ea a menționat că, anual, în întreaga lume în accidentele rutiere mor și sunt rănite circa 1,25 mil. de persoane.

"În Europa, numărul decedaților ajunge la aproximativ 8 mii. În același timp, acest lucru provoacă pagube economice și morale enorme", a spus Stela Gheorghiță.

Potrivit șefului Inspectoratului Național de Patrulare al MAI, Liviu Baziuc, accentul principal în activitatea poliției se face pe prevenirea accidentelor în rândul participanților la trafic.

"Principalele cauze ale tragediilor pe drumuri sunt depășirea limitei de viteză, conducerea în stare de ebrietate și nerespectarea marcajelor și a semnelor rutiere", a spus el.

Potrivit lui, din 2011 până în noiembrie 2018, numărul accidentelor s-a redus cu 25%. Și dacă în 2015 în accidentele rutiere au murit 30 de oameni, iar 43 au fost răniți, atunci în 10 luni ale anului 2018 au decedat 50 de persoane, iar 28 de oameni s-au ales cu traumatisme grave.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul General al Poliției și Inspectoratului Național de Patrulare, Uniunea Automobiliștilor din Republica Moldova, cu sprijinul OMS.
 
Sursa: INFOTAG

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău