Accident feroviar în Rusia: Familiile victimelor vor primi despăgubiri

  • 21 Mai 2014 18:31
Accident feroviar în Rusia: Familiile victimelor vor primi despăgubiri

În accidentul de tren produs ieri în apropiere de Moscova și-au pierdut viața 6 cetățeni moldoveni, iar 24 sunt răniți și internați în spitalele locale, potrivit informațiilor comunicate astăzi în ședința Guvernului.

O echipă de specialiști din Republica Moldova a plecat spre Rusia să ajute victimele spitalizate și la repatrierea corpurilor neînsuflețite ale persoanelor decedate. Totodată, familiile victimelor urmează să primească despăgubiri din partea autorităților ruse.

Ministrul de Externe, Natalia Gherman, a comunicat în ședința de Guvern că partea rusă s-a angajat să aducă acasă, pe calea aerului, toate corpurile neînsuflețite și să asigure transportul rudelor celor răniți la apropiații lor.

Primul ministru, Iurie Leancă, a exprimat condoleanțe rudelor victimelor și mulțumiri autorităților ruse pentru intervenția promptă și omenească în sprijinul concetățenilor noștri. Premierul a subliniat că toate victimele au asigurare medicală, de aceea vor primi despăgubiri.

Familiile pasagerilor care au murit în accidentul feroviar de lângă Moscova vor primi despăgubiri în valoare de 2 milioane de ruble rusești (circa 42.300 de euro) prin companiile de asigurări, a anunțat vicepremierul rus, Olga Golodeț.

Totodată, Calea Ferată a Moldovei anunță că va organiza, în perioada 22-24 mai, deplasarea cu trenul spre orașul Moscova, pentru membrii familiilor și persoanelor apropiate celor ce au avut de suferit în urma accidentului feroviar. Reprezentanții Companiei de Transport Călători din Federația Rusă vor asigura întâlnirea acestora în orașul Moscova, cazarea și vizita celor spitalizati.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău