Absolvenții de gimnaziu susțin primul examen

  • 04 Iunie 2018 13:19
Absolvenții de gimnaziu susțin primul examen

Absolvenții claselor a IX-a susțin astăzi primul examen la Limba și Literatura română. Sesiunea examenelor de absolvire a treptelor gimnaziale începe astăzi și se va finaliza pe 14 iunie. Sesiunea de Bacalaureat se va desfășura în perioada 5-22 iunie, comunică MOLDPRES.

La examenele de absolvire a claselor a IX-a au fost admiși 30411 elevi din 1111 instituții de învățământ, potrivit Serviciului de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ion Mischevca.

Urmează pe 7 iunie examenul la Matematică, 11 iunie – la limba de instruire și ultimul examen al absolvenților de gimnaziu va fi susținut pe data de 14 iunie la Istoria românilor și Istoria universală.

Sesiunea de Bacalaureat va începe mâine, 5 iunie cu examenul la Limba și Literatura română pentru (alolingvi). Pe data de 8 iunie va fi organizat examenul la limba de instruire pentru profilurile real, umanist, arte și sport.

Examenul la limba străină va fi susținut pe data de 12 iunie.

Pe 15 iunie, absolvenții profilului real vor susține examenul la Matematică, cei de la profilul umanist – la Istoria românilor și universală. Cei de la arte și sport vor susține proba de profil. Pe 19 iunie urmează proba la solicitare. Ultimul examen este programat pentru data de 22 iunie, la limba și literatura ucraineană, bulgară sau găgăuză.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău