Absolvenții de gimnaziu se pot înscrie de astăzi la liceu

  • 06 Iulie 10:15
Absolvenții de gimnaziu se pot înscrie de astăzi la liceu

Primăria Chișinău a anunțat elevii, care vor să-și continue studiile la liceu, că își pot depune dosarele, începând de astăzi. Prima etapă de înscriere va dura până la 25 iulie, iar cea de-a doua între 1-10 august, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, până pe 15 iulie va avea loc depunerea actelor pentru înscrierea la concurs pe platforma escoala.chisinau.md, unde fiecare absolvent poate depune actele concomitent la trei instituții.

Pe 16 iulie va avea loc proba de concurs (pentru instituțiile liceale cu admitere în baza probelor suplimentare, conform Metodologiei de admitere a elevilor în învățământul liceal).

În perioada 17-19 iulie se va desfășura concursul dosarelor (calcularea mediilor de concurs și stabilirea listei finale a elevilor admiși în baza mediei de concurs), iar pe 20 iulie vor fi anunțate rezultate concursului.

Până al 25 iulie administrațiile liceelor vor prezenta raportul privind rezultatele sesiunii de admitere în liceu la DGETS.

Cea de-a II etapă de admitere se va desfășura în perioada 1-10 august.

Pentru anul de studii 2024-2025, procesul de înmatriculare în liceu este planificat în 97 de instituții de învățământ secundar (ciclu II – liceu) din municipiu, dintre care 82 instituții publice și 15 private, care vor încadra un număr total de 5246 de elevi, repartizați în 220 de clase.

Conform metodologiei de admitere, la liceu pot fi admiși absolvenții cu note nu mai mici de șase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
39,96
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:4,63 m/s
Fri
31
Sat
32
Sun
31
Mon
31
Tue
33
Arhivă Radio Chișinău