A murit Prințul Vittorio Emanuele di Savoia, fiul ultimului rege al Italiei

  • 03 Februarie 17:05
A murit Prințul Vittorio Emanuele di Savoia, fiul ultimului rege al Italiei

Prințul Vittorio Emanuele di Savoia, fiul ultimului rege al Italiei, a murit sâmbătă la Geneva, în Elveția, la vârsta de 86 de ani, după un lung exil, a declarat pentru AFP avocatul său Sergio Orlandi, confirmând o informație apărută în presa italiană, transmite News.ro.

"Alteța sa regală, Victor Emmanuel, Duce de Savoia și Prinț de Napoli, s-a stins din viață în pace la Geneva, înconjurat de familia sa", se arată într-un scurt comunicat al casei regale de Savoia, citat de mass-media, precizând că locul și data funeraliilor vor fi anunțate ulterior.

Întrebat de AFP, Orlandi a confirmat: "Da, a murit în această dimineață".

Victor Emmanuel de Savoia, născut la 12 februarie 1937 la Napoli, a fost șeful Casei de Savoia, care a condus Italia unificată din 1861 până în 1946, și fiul ultimului rege, Umberto al II-lea, care a deținut tronul doar din mai până în iunie 1946.

A părăsit Italia la vârsta de 9 ani, alungat împreună cu toți descendenții de sex masculin ai casei regale prin Constituția din 1946 pentru a sancționa colaborarea bunicului său, Victor Emanuel al III-lea, cu regimul fascist și semnarea legilor rasiale

A putut să se întoarcă în Italia abia în decembrie 2002, după ce Parlamentul italian a votat pentru ridicarea exilului său.

Pentru a obține acest lucru, el a trebuit să jure loialitate Republicii, gest pe care a refuzat să-l facă multă vreme.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău