A murit George Shultz, fost secretar de stat și arhitect important al diplomației americane

  • 07 Februarie 2021 20:00
A murit George Shultz, fost secretar de stat și arhitect important al diplomației americane

George Shultz, fostul secretar de stat al președintelui american republican Ronald Reagan și arhitect important al diplomației americane de la sfârșitul Războiului Rece, a decedat sâmbătă la vârsta de 100 de ani, a anunțat duminică Hoover Institute, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Unul dintre cei mai mari strategi ai tuturor timpurilor, care a activat în timpul a trei președinți americani, George P.Shultz a decedat pe 6 februarie", a precizat pe site-ul său acest centru de reflecție afiliat universității californiene Stanford. "Shultz a jucat un rol-cheie, împreună cu președintele Ronald Reagan, în modificarea cursului istoriei, folosind toate instrumentele diplomației pentru a pune capăt Războiului Rece", adaugă acest institut, în care fostul ministru a fost membru timp de peste 30 de ani.

George Shultz a ocupat de-a lungul vremii patru funcții diferite în cadrul guvernului federal american: ministru al afacerilor externe, ministru al trezoreriei, al muncii și pentru buget.

Un alt secretar de stat al unei președinții republicane, Condoleezza Rice, a salutat memoria unui "mare om de stat american" și "adevărat patriot", care "a făcut lumea mai bună".

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău