A murit cel mai mare arbitru român, Nicoale Rainea

  • 01 Aprilie 2015 10:32
A murit cel mai mare arbitru român, Nicoale Rainea

Nicoale Rainea, cel mai mare arbitru român al tuturor timpurilor, s-a stins în această dimineață în jurul orei 5:00, scrie gsp.ro.

Acesta a avut o gripă banală săptămâna trecută care s-a transformat într-o viroză puternică pentru că nu fusese tratată.

A fost internat în spital, iar acolo a făcut un edem pulmonar. În această dimineață a făcut stop cardiorespirator și a murit la spitalul din Galați unde fusese internat. Rainea, care a arbitrat la 3 Mondiale și un European!, avea 81 de ani.

"A fost pe mâini foarte bune. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putință, însă nu s-a mai putut face nimic. Am vorbit acum 5-6 zile cu el, era în vînă, făcea glume, și chiar îmi spunea că ceea ce trăiești peste 80 de ani este un bonus de la Dumnezeu", a spus Adrian Porumboiu.

Nicolae Rainea a intrat în arbitraj în 1959, iar după trei ani a promovat în lotul divizionar. În prima ligă a debutat în 1965 și doi ani mai tîrziu a fost inclus în lotul FIFA, avînd o extraordinară carieră internațională.

S-a retras din arbitraj în anul 1983, însă a rămas pînă nu cu mult timp în urmă membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor și observator federal. A fost cetățean de onoare al orașului Galați, a bifat patru mandate în Consiliul Local, iar din decembrie 2011 stadionul Dunărea a fost redenumit "Nicolae Rainea".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău