A murit Arturo Di Modica, creatorul celebrei statui ''Charging Bull'' din New York (fișă biografică)

  • 21 Februarie 2021 13:16
A murit Arturo Di Modica, creatorul celebrei statui ''Charging Bull'' din New York (fișă biografică)

Arturo Di Modica, artistul care a creat ''Charging Bull'', statuia din bronz din New York ce a devenit un simbol al Wall Street, a murit vineri, 19 februarie 2021, la vârsta de 80 de ani, a relatat presa italiană, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Născut la 26 ianuarie 1941 în Vittoria, Italia, Arturo Di Modica a părăsit insula Sicilia la vârsta de 19 ani, pentru a studia la Academia Del Nudo Libero din Florența, potrivit site-ului www.artnet.com.

Sculptorul a trăit mai bine de 40 de ani în New York, unde a sosit în 1973 și a deschis un studio de artă în cartierul SoHo, conform www.nbcnews.com.

În noaptea de 16 decembrie 1989, cu ajutorul unui camion și a unei macarale, Di Modica a instalat, fără autorizație oficială, în districtul financiar din New York, sculptura sa din bronz reprezentând un taur. ''Charging Bull'' a fost așezată de Di Modica și de colaboratorii săi în apropiere de sediul Bursei de Valori din New York, la intersecția străzilor Broad și Wall, la două luni după mini-crash-ul pieței de capital din 13 octombrie 1989. Pentru a realiza opera din bronz, artistul ar fi cheltuit 350.000 de dolari din banii săi.

Sculptura de 3,5 tone, în formă de taur, nu a fost apreciată de agenții bursieri.

Curând, statuia a fost mutată la o intersecție de pe Broadway, în apropiere de Bowling Green, unde se află și astăzi, și a devenit rapid populară atât în rândul turiștilor, cât și al localnicilor.

Taurul de pe Wall Street, care simbolizează puterea pieței financiare, este unul dintre monumentele cele mai vizitate din New York.

Artistul, care era bolnav de ceva timp, s-a stins din viață la domiciliul său din Vittoria, la 19 februarie 2021.

În ultimii ani, Di Modica a lucrat la o sculptură reprezentând o pereche de cai din bronz, ''The Horses of the Ippari'', cu o înălțime de 36 de metri, care spera să fie amplasată pe râul Ippari din Vittoria. Recent, finalizase un prototip cu o înălțime de 7 metri. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău