A murit actrița Stela Popescu

  • 23 Noiembrie 2017 18:30
A murit actrița Stela Popescu

Actrița Stela Popescu, în vârstă de 82 de ani, a fost găsită moartă, joi, în locuința sa. Fiica adoptivă a acesteia a sunat la 112, iar la sosirea echipajelor SMURD actrița era decedată. Ultima apariție publică a actriței a avut loc în urmă cu două zile, la Gala Femeilor de Succes 2017, în București. Ea urma să plece pe 29 noiembrie la Valencia, alături de echipa Teatrului de Revistă "Constantin Tănase”.

Fiica adoptivă a acesteia a sunat la 112, după ce a găsit-o pe actriță căzută în holul casei.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a precizat că la 112 a fost primit un apel de la o persoană care anunța "existența unei persoane de sex feminin cu probleme respiratorii severe, în strada Alexandru Donici".

La fața locului au fost trimise două echipaje SMURD (tip B și C), însă actrița era decedată, nemaiputând fi făcute manevre de resuscitare.

La locuința actriței se află și o echipă de polițiști, pentru cercetări.

Poliția Capitalei a a anunțat că a deschis dosar penal pentru moarte suspectă, conform procedurilor, în condițiile în care actrița a fost găsită decedată în locuință. Dosarul penal a fost deschis de către Serviciul Omoruri.

Poliția Capitalei a precizat, de asemenea, că trupul neînsuflețit va fi ridicat și transportat la Institutul de Medicină Legală, pentru necropsie, astfel încât "să fie clarificate anumite aspecte de natură medicală.

"Cercetările sunt efectuate de către compartimentul Morți Suspecte din cadrul Serviciului Omoruri, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul București", a precizat Poliția Capitalei.

Surse din rândul anchetatorilor spun că rudele le-au declarat polițiștilor că actrița suferea de diabet, fără a fi cunoscută cu alte boli, iar acum sunt căutate documente medicale. 

"Acum mă duc la ea acasă. Nu știu ce se întâmplă. M-a sunat acum cinci minute Ursu Adrian. Vai de mine!”, a fost reacția actorului Alexandru Arșinel, plângând în hohote.

Ultima apariție publică a Stelei Popescu a avut loc în urmă cu două zile. Actrița urma să joace curând la Valencia

Ultima apariție publică a actriței Stela Popescu a avut loc în urmă cu două zile, la Gala Femeilor de Succes 2017, în București. Actrița urma să plece pe 29 noiembrie la Valencia, alături de echipa Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, pentru a juca un spectacol, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Stela Popescu a stat la aceeași masă cu Andreea Marin în cadrul galei, prezentatoarea TV scriind pe pagina sa de Facebook că actrița a fost mereu un exemplu pentru ea, „de profesionalism, dar și de omenie, modestie, bun simț, generozitate”.

"Pentru Doamna Stela Popescu nu am doar un mare respect, ci mă leagă de Domnia sa și un sentiment mult mai profund, ca de la mamă la fiică. A fost mereu un exemplu pentru mine de profesionalism, dar și de omenie, modestie, bun simț, generozitate... O Doamnă în adevăratul sens al cuvântului. Ne-am văzut acum două zile și am râs împreună, din nou... Regret nespus... Dumnezeu să o odihnească! Mulțumim pentru darurile de o viață, minunată Doamnă!”, a scris Andreea Marin pe pagina ei de Facebook.

Potrivit reprezentanților Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, actrița trebuia să plece în turneu la Valencia, pe 29 noiembrie, organizat cu ocazia Zilei Naționale a României. Ea urma să joace pentru diaspora în spectacolul „Vivat Revista”.

Ultimele spectacole în care a jucat Stela Popescu au fost „Stela de la Tănase”, spectacol dedicat ei, care a avut loc pe 11 noiembrie, și „Piei, Drace!”, care a avut o reprezentație pe 12 noiembrie.

Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, în Orhei, Basarabia, într-o familie de învățători. În 1940, după invadarea Basarabiei de către armata rusă, tatăl ei, considerat ”intelectual“, deci ”dușman de clasă“, a fost deportat în Siberia, iar mama, împreună cu fiica, s-au refugiat la Brașov.

În 1953, Stela Popescu a susținut examenul de admitere la facultate și a fost repartizată la Facultatea de Limba Rusă ”Maxim Gorki“, la care a renunțat după un an și jumătate, când a intrat în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel a continuat să susțină spectacole de teatru. La sfârșitul facultății, a fost repartizată la Teatrul din Brașov, unde a susținut și 400 de spectacole pe an.

Din 1963, a jucat la teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ din București, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 a început lunga colaborare cu Radiodifuziunea Română, urmată, mai târziu, de cea cu Televiziunea Română.

Pe 7 februarie 2004, a primit din partea șefului statului Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D - Arta Spectacolului, ”în semn de apreciere a întregii activitățui și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului“.

Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decorația ”Nihil Sine Deo“. Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetățean de Onoare al Brașovului, oraș în care a făcut școala și facultatea și a jucat în 400 de spectacole, ea declarând că ”dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tânăr și la 90 de ani”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău