A început ”Ethno Jazz Festival”, ediția a XXI-a

  • 01 Octombrie 2022 13:14
A început ”Ethno Jazz Festival”, ediția a XXI-a

”Ethno Jazz Festival” de la Chișinău a început cu un spectacol al formației ”TRIGON”, care în acest an a împlinit 30 de ani de la fondare.

Pe 30 septembrie, în prima zi a ”Ethno Jazz Festival”-ului au fost sărbătoriți cei 30 de ani ai formației ”Trigon”, conduse de violonistul și compozitorul Anatol Ștefăneț. Pe scena teatrului ”Ginta Latină” au urcat aproape toți acei ce au făcut parte din acest colectiv pe parcursul anilor, interpretând piesele formației (majoritatea compuse sau prelucrate de Anatol Ștefăneț)  în formula corespunzatoare perioadei în care au fost lansate. Au deschis programul cei din primul ”Trigon” – Anatol Ștefăneț (violă), Sergiu Testemițeanu (chitară bas) și Oleg Baltaga (baterie). Apoi au urmat formulele de mai tăziu. La bas a venit Alexandru Murzac, la pian Dorel Burlacu, la baterie Garry Tverdohleb, la flaut Alexandru Arcuș, la trompetă, saxofon și alte instrumente de suflat Valentin Boghean, la chitară Dan Brumă. Singurul care a rămas neschimbat în scenă pe tot parcursul spectacolului a fost desigur Anatol Ștefăneț. Surpriza serii a fost participarea tânărului violonist Luca Buruiană, nepotul lui Anatol Ștefăneț. Ca și aproape toate edițiile festivalului și aceasta a fost prezentată de jazzologul clujean Virgil Mihaiu.

 Pe 1 și 2 octombrie festivalul va continua cu recitaluri ale unor muzicieni selecți, sosiți din mai multe țări ale lumii.

Această ediție a festivalului este organizată de Veronica Ștefăneț, fiica lui Anatol și Natalia Ștefăneț, care a înlocuit-o în această funcție pe regretata Natalia Ștefăneț, răpusă de nefasta pandemie…

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău