A început concursul de admitere în universitățile din Republica Moldova. Dan Perciun: „Anul acesta avem o modalitate nouă de depunere a dosarelor online”

  • 22 Iulie 13:31
A început concursul de admitere în universitățile din Republica Moldova. Dan Perciun: „Anul acesta avem o modalitate nouă de depunere a dosarelor online”

Începând de astăzi, 22 iulie, și până la sfârșitul lunii, în cele 16 universități din Republica Moldova sunt organizate concursuri de admitere. În acest an înscrierea la studii are loc online, dar este valabilă și opțiunea de prezentare a dosarelor cu prezență fizică, a precizat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun. Ministrul a fost astăzi prezent la ceremonia de admitere la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, unde a salutat tinerii care au ales profesia de pedagog, transmite Radio Chișinău.

În acest an, pentru studenții de la pedagogie, au fost oferite 1.099 de locuri bugetare.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun și-a exprimat speranța ca, în trei ani de zile, viitorii pedagogi să se regăsească în instituțiile de învățământ din Republica Moldova.

„Ați ales să deveniți viitori profesori. Ne bucurăm că aveți interes pentru această meserie. Ne-am străduit să dublăm bursele la pedagogie, urmează investiții în cămine. Am majorat indemnizația pentru cei care urmează să meargă în școală, în așa fel încât să vă convingem de corectitudinea deciziei pe care ați luat-o”, a spus Dan Perciun.

În acest an, înscrierea la instituțiile de învățământ superior are loc online pe pagina eadmitere.gov.md. Totuși, opțiunea de prezentare a dosarelor cu prezență fizică, rămâne valabilă, a precizat ministrul Dan Perciun.

„Anul acesta avem o modalitate nouă de depunere a dosarelor online. Oricum puteți depune cererea fizic. O lăsați la universitate și ulterior ea poate fi dublată, replicată și online. Rămâne și această posibilitate”, a declarat Dan Perciun.

Admiterea în instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova va avea loc în perioada  22 - 31 iulie, sesiunea de bază, și 10 - 14 august, sesiunea suplimentară. Rezultatele intermediare vor fi anunțate pe data de 2 august și, respectiv, 16 august.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău