A fost stabilit completul de judecată care va examina dosarul lui Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul

  • 14 Februarie 2018 16:40
A fost stabilit completul de judecată care va examina dosarul lui Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul

Dosarul primarului de Orhei, omul de afaceri Ilan Șor, condamnat de în primă instanță la 7,5 ani de închisoare pentru escrocherii financiare, va fi examinat la Curtea de Apel (CA) Cahul de un complet de judecată format din Vitalie Movilă (președimte), Evgheni Dvurecenschi și Nina Veleva.

Vitalie Movilă are o experiență de judecător de 14 de ani și și-a început cariera la Judecătoria Cahul. Din 2011 examinează dosare la Curtea de Apel Cahul. Evghenii Dvurecenschi a intrat în sistem, de asemenea, în 2004, însă în funcție de magistrat la fosta Judecătorie Taraclia. În 2012 a fost desemnat președinte al instanței respective, iar în 2015 devine judecător la CA Cahul. Nina Veleva activează de zece ani în sistem, fiind judecătoare la instanța de apel Cahul din 2015, notează INFOTAG.

Inițial, dosarul lui Șor a ajuns la Curtea de Apel Chișinău.

Însă, din cei 21 de judecători (din șapte colegii), patru s-au abținut de la examinarea dosarului, șase au examinat diverse măsuri preventive în acest caz, iar alți șase s-au ocupat de dosare în care au fost implicați controversatul om de afaceri Veaceslav Platon și ex-premierul Vlad Filat.

Săptămâna trecută dosarul lui Ilan Șor a fost transferat la Curtea de Apel Cahul, la cererea președintelui instanței, ion Pleșca, care a invocat drept moitiv faptul că avocatul inculpatului, Iulian Bălan, este soțul Șefului Secretariatului Curții de Apel Chișinău, Lilia Bălan, funcție care asigură asistența organizatorică și administrativă a Curții.

Ilan Șor a fost arestat la 22 iunie 2016, fiind acuzat de spălare de bani și înșelăciune prin abuz de încredere, iar la 21 iunie 2017 a fost condamnat la 7 ani și jumătate de pușcărie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău