Dosarul Șor a fost transferat la Cahul, la cererea președintelui Curții de Apel Chișinău

  • 10 Februarie 2018 17:54
Dosarul Șor a fost transferat la Cahul, la cererea președintelui Curții de Apel Chișinău

Dosarul Șor a fost transferat la Curtea de Apel Cahul. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiție, la cererea lui Ion Pleșca, președintele Curții de Apel Chișinău.

Pleșca a cerut mutarea dosarului la alt instanță pentru a nu trezi careva aparențe de imparțialitate unui observator obiectiv, având în vedere faptul că avocatul inculpatului, Iulian Bălan, este soțul Șefului Secretariatului Curții de Apel Chișinău, Lilia Bălan, funcție care asigură asistența organizatorică și administrativă a Curții, menționează TV8.

Totodată, președintele Curții menționează că, potrivit dispoziției de formare a completelor de judecată cu nr. 1 din 02.01.2018, Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău, este format din 7 complete de judecată, a câte 3
judecători, respectiv – 21 judecători la număr; 6 din care sunt în imposibilitate de a participa la examinarea cauzei penale în privința inculpatului. Acesta a precizat că deja judecătorii: Vrabii Silvia, Ulianovschi Xenofon, Robu Oxana și Mînăscurtă Igor și-au luat abținere de la examinarea cauzei respective, cereri care au fost admise.

Curtea supremă de Justiție a admis cererea președintelui Curții de Apel Chișinău, Pleșca Ion, astfel cauza penală de învinuire a lui Șor Ilan va fi examinată la Curtea de Apel Cahul. Încheierea este irevocabilă, pronunțată integral la 09 februarie 2018.

Amintim că, Ilan Șor a fost condamnat în vara anului trecut la șapte ani și jumătate de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, pentru că ar fi spălat cinci miliarde de lei din cele trei bănci implicate în jaful bancar. Cu toate acestea, Ilan Șor nu e la pușcărie, iar dosarul său din prima intanță a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, invocându-se traducerea acestuia din română în rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău