A fost semnat cel de-al doilea Protocol de amendare a Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar

  • 24 Mai 17:18
A fost semnat cel de-al doilea Protocol de amendare a Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar

Cel de-al doilea Protocol de amendare a Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar a fost semnat astăzi la București de ministrul apărării naționale al României Angel Tîlvăr și ministrul Apărării de la Chișinău Anatolie Nosatîi, transmite Radio Chișinău.

Documentul va permite susținerea pregătirii și participării în comun la misiuni și operații în cadrul organizațiilor și coalițiilor multinaționale, precum cele sub egida Uniunii Europene.

În acest context, ministrul Apărării Naționale a României a salutat semnarea, în premieră, a Parteneriatului pentru securitate și apărare dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, care a avut loc în marja Consiliului de Asociere UE - Republica Moldova, din 21 mai.

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a efectuat astăzi o vizită oficială la București, la invitația omologului său român Angel Tîlvăr. Dialogul dintre cei doi miniștri a vizat cooperarea bilaterală în domeniul apărării și perspectivele de consolidare a parteneriatului.

Ministrul Anatolie Nosatîi a apreciat susținerea politică din partea României, a parcursului european al Republicii Moldova, obiectiv strategic vital care va asigura dezvoltarea pe mai multe paliere a țării și un mediu mai sigur și prosper pentru cetățeni. Oficialul a evidențiat și sprijinul, în cadrul organizațiilor și evenimentelor internaționale, a eforturilor de consolidare a capacităților de apărare ale țării noastre prin intermediul Instrumentului European pentru Pace al Uniunii Europene și pachetului sporit de asistență în cadrul Inițiativei de Consolidare a Capacităților de Apărare.

Tot astăzi, la București, ministrul Anatolie Nosatîi a participat la ediția a 8-a a Forumului de securitate din regiunea Mării Negre și Balcanilor, unde a vorbit despre amenințările hibride cu care se confruntă Republica Moldova în contextul războiului Federației Ruse în Ucraina și eforturile de fortificare a capacităților de apărare și sporire a rezilienței naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
22
Fri
21
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău