A fost semnat acordul pentru prima tranșă din creditul rusesc de 200 mln euro

  • 18 Aprilie 2020 11:00
A fost semnat acordul pentru prima tranșă din creditul rusesc de 200 mln euro

Acordul care prevede oferirea primei tranșe din creditul rusesc în valoare de 200 de milioane de euro a fost semnat la Moscova. Despre aceasta anunță președintele Igor Dodon, transmite IPN.

„Este primul suport financiar concret oferit din exterior țării noastre în această perioadă de criză, iar banii vor fi transferați în bugetul de stat al Moldovei pentru necesitățile țării, inclusiv la finanțarea unor proiecte de infrastructură”, menționează șeful statului într-o postare pe Facebook.

Potrivit acordului, prima tranșă, în valoare de 100 de milioane de euro, urmează să ajungă într-un termen de până la 30 de zile de la data intrării în vigoare a acordului. Cea de-a două tranșă urmează să fie transferată nu mai târziu de data de 31 octombrie 2020.

Partea moldovenească urmează să întoarcă creditul timp de zece ani, iar primele plăți urmează să fie realizate pe 15 martie 2021. Rata dobânzii pe care o va plăti Moldova este de 2% anual.

Anterior, autoritățile anunțau că banii din creditele rusești urmează să fie utilizați pentru proiecte de infrastructură. Totodată, Guvernul a aprobat rectificări la bugetul de stat, menționând că pentru compensarea deficitului bugetar va fi folosit și creditul oferit de Federația Rusă în valoare de 4,16 miliarde de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău