A fost reținut un bărbat care se prezenta drept angajat al Poliției de Frontieră

  • 12 Mai 2017 17:38
A fost reținut un bărbat care se prezenta drept angajat al Poliției de Frontieră

Un bărbat din raionul Ungheni a fost reținut de ofițerii SPIA în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a Procuraturii Generale, fiind învinuit de escrocherie și uzurparea de calități oficiale.

Astfel, în baza informațiilor și materialelor acumulate s-a stabilit că bănuitul a obținut prin înșelăciune și abuz de încredere, bani în sumă de 3200 euro, susținând că este angajat al Departamentului Poliției de Frontieră (DPF) și are influență asupra unui conducător al Departamentului vizat în vederea angajării denunțătorului în cadrul DPF al MAI.

Pe cauza dată, de către Secția urmărire penală a SPIA al MAI, a fost pornită o cauză penală conform indicilor infracțiunii prevăzute de art. 190 alin. (2) lit. c) și art. 351 Cod Penal al RM.

Totodată, la 12.05.2017 au fost efectuate percheziții la domiciliul bănuitului, în vederea depistării și ridicării uniformei de serviciu și a mijloacelor speciale, a altor obiecte sau documente ce ar avea importanță pentru cauza penală, în rezultatul căreia s-a depistat uniforma de serviciu cu inscripția „Poliția de Frontieră”, mijloace speciale- cătușe și ambalaje cu aerosol.

Actualmente, persoana dată a fost reținută conform prevederilor art. 166 al Codului de procedură penală al RM, pe un termen de 72 ore, iar în continuare urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii implicării și a altor persoane cu tangență la acest caz.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău