A fost nominalizată candidatura unui nou ambasador al SUA în România

  • 04 Iunie 15:33
A fost nominalizată candidatura unui nou ambasador al SUA în România

Președintele SUA, Joe Biden, a nominalizat-o pe Kathleen Ann Kavalec pentru postul de ambasador în România. Aceasta este în prezent șefa misiunii OSCE în Bosnia și Herțegovina, anunță un comunicat al Casei Albe, citat de g4media.ro.

Kathleen Ann Kavalec ocupă în prezent funcția de șef al misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina, detașată de la Departamentul de Stat din 2019. Anterior, a ocupat funcția de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat, notează sursa citată.

Kavalec a mai fost director al Biroului pentru afaceri rusești și adjunct al șefului de misiune al Misiunii SUA la UNESCO. Kavalec a supervizat importante programe de asistență externă ale SUA. Ea mai fost atașat pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev și atașat politic la Ambasada SUA din Moscova (de două ori).

La Washington, a lucrat în cadrul Biroului pentru afaceri legislative și a fost director al Unității economice din cadrul Biroului coordonatorului pentru asistență pentru noile state independente.

Originară din California, Kavalec a obținut o diplomă în științe politice la Universitatea California din Berkeley și un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C.

Vorbește română, spaniolă, portugheză, franceză și rusă.

Fostul ambasador Adrian Zuckerman și-a încetat mandatul în România la începutul anului 2021, odată cu cel al președintelui Donald Trump.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,89
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:2,24 m/s
Sun
16
Mon
14
Tue
11
Wed
13
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău