A fost mărit numărul de paturi pentru cei infectați cu COVID-19. În Chișinău sunt 219 pacienți în stare gravă

  • 24 August 2020 12:01
A fost mărit numărul de paturi pentru cei infectați cu COVID-19. În Chișinău sunt 219 pacienți în stare gravă

Numărul de paturi în instituțiile medicale din municipiul Chișinău pentru internarea pacienților infectați cu COVID-19 a fost majorat.

Șeful adjunct al Direcției municipale Asistență Socială și Sănătate, Boris Gîlcă, a informat în cadrul ședinței operative a primăriei, că numărul cazurilor noi de infecție crește, deja, a cincea săptămână consecutiv.

Se înregistrează și o creștere a cazurilor asimptomatice cu COVID-19, inclusiv, în rândul copiilor. Boris Gîlcă a precizat că a fost majorat numărul de paturi disponibile pentru spitalizarea pacienților infectați.

A fost sporită cu 60 de paturi capacitatea de spitalizare a pacienților cu COVID-19. Astfel, capacitatea totală în spitalele municipale este de 927 de paturi. În această dimineață erau 811 persoane internate, în stare gravă fiind 219 pacienți. Într-o eventuală creștere a cazurilor de COVID-19 autoritățile municipale caută noi spații de amenajare și paturi pentru spitalizarea bolnavilor infectați”, a declarat Boris Gîlcă.

Șeful adjunct al Direcției municipale Asistență Socială și Sănătate a amintit că pentru monitorizarea la distanță de către medicii de familie a pacienților cu forme ușoare de COVID-19 aflați în tratament la domiciliu este implementată platforma JIRA pentru eficientizarea procesului de urmărire și raportare a stării de sănătate a pacienților. În prezent, în jur de 1700 de bolnavi sunt monitorizați la distanță prin intermediul acestei platfome.

Sistemul vine să ușureze enorm activitatea medicilor de familie, activitatea asistentelor medicale prin utilizarea unui soft de monitorizare a stării de sănătate a pacienților prin intermediul telefoniei mobile și anume a smart-phone-ului”, a afirmat Boris Gîlcă.

Până acum în mun. Chișinău au fost înregistrate 13 822 de cazuri de infecție cu COVID-19, în 638 de cazuri este vorba despre lucrători medicali. Totodată, 7559 de persoane s-au vindecat, iar 314 au decedat din cauza virusului.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău