A fost lansată o platformă informațională privind trecerea frontierei

  • 30 Martie 2016 16:49
A fost lansată o platformă informațională privind trecerea frontierei

Noua platformă informațională, www.frontiera.gov.md, conține informații complete privind trecerea frontierei Republicii Moldova.

Aceasta este ușor accesibilă de pe telefoanele mobile, oferă călătorilor informații despre documentele necesare la trecerea frontierei etc. Informațiile sunt furnizate în limbile română, engleză și rusă. Platforma informațională a fost elaborată în comun de către instituțiile din Moldova, cu sprijinul Uniunii Europene și al Misiunii UE de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM), transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al EUBAM, șeful Departamentului Poliției de Frontieră, Dorin Purice, directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, și directoarea Biroului Migrație și Azil, Olga Poalelungi, au semnat Memorandumul de Înțelegere privind asigurarea sustenabilității proiectului de dezvoltare a platformei informaționale.

Olga Poalelungi, a precizat că site-ul lansat va permite informarea cetățenilor țării, dar și a celor străini, privind regulile de ședere în Republica Moldova, aspecte ce țin de documentare, angajare în câmpul muncii, reîntregirea familiei și altele. „Datorită platformei persoanele vor primi cea mai diversă informație în domeniul procedurilor, instituțiilor responsabile, actelor necesare, termenilor și tarifelor, ulterior și posibilitatea de a beneficia de servicii noi în format electronic”, a menționat șefa BMA.

Mindaugas Kacerauskis, consilier politic în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a declarat la evenimentul de prezentare că acest instrument intenționează să devină un ghișeu unic pentru toți cei interesați să călătorească în Republica Moldova.

Potrivit șefului Poliției de Frontieră, Dorin Purice, instituția pe care o conduce tinde să-și adapteze activitatea la noile tehnologii informaționale, astfel fiind mai promptă la provocările ce țin de securitatea frontierei.

Șeful Departamentului Managementul Frontierei din cadrul EUBAM, Colin Gazeley, a menționat că înainte călătorii erau nevoiți să viziteze site-urile web a trei instituții diferite pentru a găsi informații despre regulile de trecere a frontierei și cerințele privind acordarea vizelor. Acum, ei pot accesa cu ușurință toate informațiile de care au nevoie într-un singur loc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău