A fost lansată o analiză documentată a creației laureaților premiilor Nobel

  • 06 Septembrie 2019 17:34
A fost lansată o analiză documentată a creației laureaților premiilor Nobel

O analiză documentată a creației laureaților premiilor Nobel a fost realizată de doctorul în filologie, Elena Prus în volumul său „Nobelul pentru literatură ca patrimoniu geocultural”, apărut la editura „Cartea Românească Educațional” din Iași.

Președintele Uniunii Scriitorilor, Arcadie Suceveanu a menționat la lansarea volumului că autoarea este implicată și în proiectul Uniunii scriitorilor de a restabili instituția traducerii,  aportul Elenei Prus fiind valoros atât ca cercetător, cât și ca traducător.

Lansarea acestei cărți și a altui volum, „Enkómion pentru edificiile filologice ale  Elenei Prus” (Chișinău, ULIM, 2019), a avut loc la ULIM, fiind prilejuite și de  aniversarea profesorului universitar, doctorului habilitat Elena Prus, prorector pentru Cercetare Științifică și Studii Doctorale în cadrul instituției.

La lansare au fost prezenți scriitori, profesori universitari de la diferite instituții din Republica Moldova și de la universitatea “Apolonia” din Iași, unde autoarea este invitată în calitate de profesor asociat, reprezentanți ai editurii “Cartea Românească Educațional” din Iași, reprezentanți ai Ambasadei Franței în Republica Moldova.

Președintele  Agenției naționale de Asigurare a Calității în Educație, Andrei Chiciuc i-a oferit Elenei Prus o diplomă de merit, „pentru promovarea culturii calității prin corectitudine, responsabilitate și profesionalism”.

Cele 10 volume de autor, apărute în țară și peste hotare și un număr de peste 300 de publicații și tot atâtea citări în diverse reviste de talie internațională, i-au adus autoarei un renume profesional în literatura francofonă, universală.

Ea este cunoscută și în calitate de autor și coordonator al revistelor mai multe reviste, dintre care „Intertext” și „La Francopolyphonie”, cu rezonanță internațională.

Membră a Uniunii Scriitorilor din Moldova și din România, autoarea a fost remarcată prin Ordinul prezidențial Gloria Muncii și  alte distincții.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău