A fost lansată inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa”. Artiști, jurnaliști și antreprenori s-au mobilizat pentru a susține parcursul european al R. Moldova

  • 07 Iunie 13:22
A fost lansată inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa”. Artiști, jurnaliști și antreprenori s-au mobilizat pentru a susține parcursul european al R. Moldova

Inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa” a fost lansată oficial astăzi la Chișinău. Artiști, jurnaliști și antreprenori s-au mobilizat pentru a susține parcursul european al Republicii Moldova, care, în opinia lor, e un obiectiv prea important pentru a fi lăsat doar pe seama politicienilor. Unul dintre inițiatorii platformei, fostul ministru de Externe, Nicu Popescu, a declarat că proiectul își propune să consolideze locul Republicii Moldova în familia de state europene și vine pe fundalul unor tentative de dezbinare și destabilizare a societății, transmite Radio Chișinău.

Inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa” își propune să consolideze locul Republicii Moldova în familia de state europene, a declarat fostul ministru de Externe, Nicu Popescu. El a atras atenția la contextul foarte dificil al parcursului european al R. Moldova:

„Din păcate, asistăm la eforturi sistematice de a ne dezbina și destabiliza țara noastră. Acestea au atins cote alarmante și, evident, nu putem privi cu indiferență la aceste tendințe și tentative de a ne dezbina”.

Un alt autor al inițiativei, antreprenorul Vasile Tofan, a subliniat că integrarea europeană e un proces mult prea important pentru a fi lăsat doar pe seama politicienilor.

Am încăpăținarea să cred că, mobilizându-ne, putem aduce Republicii Moldova în UE până în 2030, astfel încât să ancorăm țara în rândul democrațiilor libere. Să nu lăsăm această povară copiilor noștri. Să ducem noi lucrul până la capăt”, a declarat Vasile Tofan.

La inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa” s-a alăturat și soprana Valentina Naforință. Artista a subliniat că cetățenii Republicii Moldova, printre care copiii și artiștii, merită o viață mai bună, în Uniunea Europeană.

„Noi toți merităm ca părinții noștri să-și trăiască în liniște bătrânețea alături de nepoții lor. Iar nepoții și strănepoții lor să se mândrească pentru faptul că prinții lor au reușit să aducă țara la un alt nivel de dezvoltare”, a spus Valentina Nafornița.

Reprezentanții  inițiativei civice „Cetățeni pentru Europa” au accentuat importanța referendumului cu privire la integrarea europeană care va avea loc în toamnă și au chemat pe toți cei care doresc pace și prosperitate în Republica Moldova să se alăture grupului.

Manifestul grupului „Cetățeni pentru Europa” se bazează pe câțiva piloni, printre care: Informarea corectă și Educația mediatică a Cetățenilor, combaterea dezinformării și mobilizarea și implicarea comunităților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:1,54 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
23
Sat
24
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău