A fost lansată cartea „Chișinău 1918. Ghid-album al orașului”

  • 20 Mai 2018 15:44
A fost lansată cartea „Chișinău 1918. Ghid-album al orașului”

La Muzeul Orașului Chișinău a fost lansat volumul ”Chișinău 1918. Ghid-album al orașului” de Radu Osadcenco.

Autorul a menționat că volumul cuprinde 100 de fotografii din perioada interbelică, anunțuri publicitare, adrese ale instituțiilor statului, ale misiunilor diplomatice,  instituțiilor de cult, tribunalelor, parchetelor, birourilor deputaților Sfatului Țării și denumirile străzilor din anul 1918 și ale celor din 2018.

„Toate fotografiile au fost preluate de pe cărți poștale originale. În carte sunt incluse 20 de fotografii care apar pentru prima dată.  Rubrica  ”De la A la Z” oferă cititorilor adrese și telefoane ale lumii afacerilor – bănci, fabrici, magazine, depozite, hoteluri, farmacii, etc. Tot aici ei pot găsi societăți de credit și de asigurare,  ateliere de reparat mașini sau biciclete, cofetării, dar și o listă de avocați, ingineri și doctori”,  a precizat Radu Osadcenco.

Potrivit directorului Editurii ”Epigraf”, Oleg Bujor, cartea este de o mare valoare istorică și readuce în fața cititorilor fotografii de epocă de unicat, cu personalități, monumente din acea perioadă,  prezentând imaginea orașului Chișinău din anul 1918.

„Cartea a fost premiată la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret și la expoziția ”Librex” din Iași, dedicată Centenarului Unirii. În iunie ea va fi lansată la Galați”, a mai spus Oleg Bujor.

Volumul cuprinde 272 de pagini  și a apărut într-un tiraj de 300 de exemplare.

În cadrul evenimentului Muzeul Orașului a inaugurat o expoziție de decorații - ordine și medalii regaliste românești din colecții private.

Radu Osadcenco s-a născut la 12 decembrie 1960 în orașul Chișinău și este fiul regretatului profesor, istoric și critic literar Ion Osadcenco. A absolvit Facultatea de Economie a Universității de Stat din Moldova. Actualmente activează la o firmă privată.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:0,51 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău