A fost lansată Campania Naționala „Să citim împreună!”

  • 11 Februarie 2022 19:00
A fost lansată Campania Naționala „Să citim împreună!”

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” a lansat astăzi online Campania Națională de promovare a lecturii „Să citim împreună!”, ediția a XI-a, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul instituției, Eugenia Bejan, a menționat că scopul campaniei este de a promova lectura în satele și orașele țării. În cadrul acestei ediții vor fi promovate cărțile „Pâine de la iepure” de Iulian Filip și „Trei zile cu Zuza” de Irina Nechit.

Potrivit scriitorului Vasile Romanciuc, cartea lui Iulian Filip ”Pâine de la iepure” este la ediția a doua, iar textul este deja cunoscut de copii dintr-un spectacol montat la Teatrul Municipal ”Guguță”. Totodată, a menționat scriitorul, textul cărții „Trei zile cu Zuza” de Irina Nechit este destul de captivant.  „Zuza este o păpușă, descendentă nobiliară, deoarece-i înrudită cu micul prinț, cu Alice, cu Guguță al lui Spiridon Vangheli. Este o păpușă visătoare, care călătorește prin mai multe țări: țara bătăușilor, țara fricoșilor, a extratereștrilor, a dinozaurilor etc. Zuza este o păpușă bună care știe a transforma răul în bine și urâtul în frumos”, a mai spus Vasile Romanciuc.

Campania se va desfășura pe întreg teritoriul țării în perioada februarie – decembrie 2022 și va implica elevi din ciclurile primar și gimnazial, precum și adulți (părinți, bunici, cadre didactice, bibliotecari). Ea va include diverse activități de promovare a cărților propuse, întâlniri cu autorii, organizate în biblioteci și instituții de învățământ.

 În cadrul ediției precedente au fost promovate cărțile „Misterul de Est” de Lucreția Bârlădeanu și „Șezătoarea” de Nicolae Rusu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău