A fost lansată campania #eusortez: „Vrem să colectăm o mie tone de deșeuri în fiecare lună”

  • 15 Septembrie 2022 19:00
A fost lansată campania #eusortez: „Vrem să colectăm o mie tone de deșeuri în fiecare lună”

Asociația Obștească „RECICLARE”, în parteneriat cu ABS Recycling și Întreprinderea Municipală Regia „Autosalubritate”, cu susținerea financiară PNUD Moldova și a Ministerului Mediului, a lansat pe 15 septembrie campania socială #eusortez, prin intermediul căreia își propune să încurajeze sortarea deșeurilor în rândul cetățenilor.

Pe parcursul campaniei, cetățenii vor fi informați despre o modalitate simplă de sortarea a deșeurilor. Aceștia vor fi încurajați să arunce resturile alimentare biodegradabile în sacul cu gunoi de culoare neagră, iar cele reciclabile, precum este sticla, hârtia sau plasticul în sacul de culoare verde”, a subliniat Vlada Vutcarău, președinta AO „Reciclare”.

În cadrul conferinței de presă, organizatorii au subliniat faptul că urmare a campaniei își propun să recicleze, în fiecare lună, aproximativ 1000 tone de deșeuri. „Această campanie este, în primul rând, pentru a pregăti cetățeni să facă o sortare mai eficientă. Avem scopuri ambițioase, dar trebuie să ne ajutăm reciproc. Așa vom contribui pentru o economie reciclabilă”, a precizat Igor Gârlea, director interimar Î.M. Regia „Autosalubritate”.

De asemenea, în cadrul conferinței a fost lansat spotul oficial al campaniei: https://www.youtube.com/watch?v=EOVhEefixGs&t=5s  

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău