A fost lansat un dialog consultativ cu oamenii de afaceri național și internațional privind demararea construcțiilor în preajma Arenei Chișinău

  • 04 Octombrie 2019 14:19
A fost lansat un dialog consultativ cu oamenii de afaceri național și internațional privind demararea construcțiilor în preajma Arenei Chișinău

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI), în comun cu Agenția Proprietății Publice au lansat un dialog consultativ cu mediul de afaceri național și internațional privind definirea conceptului final al proiectului și demarare a construcțiilor în preajma Arenei Chișinău, informează MOLDPRES.

Astfel, autoritățile sunt în căutarea celor mai potrivite soluții pentru valorificarea și dezvoltarea în interes public a terenului din preajma Arenei Chișinău.  

Mai exact, reprezentanții mediului de afaceri au fost îndemnați să înainteze concepte de valorificare și dezvoltare a terenului cu suprafața de 59 ha, care să aducă valoare adăugată Obiectivului existent (Arena polivalentă). Mai mult decât atât, agenții economici pot participa în calitate de ofertanți la construirea complexului arhitectural, în bază de concurs public.

Totodată, responsabilii își propun să identifice un operator cu experiență internațională în domeniul gestiunii obiectivelor de menire socio-culturală, care să preia în gestiunea sa o parte din proiectul „Chișinău Arena” în baza unui contract de performanță de management atribuit prin concurs public, pe un termen limitat, având la bază achitarea unei redevențe anuale.

Reprezentanții mediului de afaceri pot expedia conceptele de dezvoltare până la data de 3 decembrie 2019.

MEI a precizat că Arena polivalentă urmează a fi dată în exploatare până la finele anului 2019 și va putea găzdui diverse evenimente sportive, culturale, recreaționale la cele mai înalte standarde internaționale. Construcția acesteia a început în toamna anului trecut.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău