A fost inaugurat Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”

  • 19 Aprilie 2019 17:13
A fost inaugurat Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”

Elevii din Republica Moldova vor putea să-și dezvolte abilitățile digitale, dar și gândirea critică și creativitatea la Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, inaugurat astăzi. Aici vor fi instruiți anual și peste o mie de profesori în utilizarea tehnologiilor digitale în procesul educațional, transmite IPN.

Prezent la inaugurarea Centrului, premierul Pavel Filip a menționat că în epoca informațională elevii nu mai pot învăța în baza metodelor vechi, iar în viitorul apropiat 90% din locurile de muncă vor necesita competențe digitale, abilități care pot fi însușite în „Clasa Viitorului”.

„Este de datoria noastră să oferim condițiile necesare ca să producem generații capabile să creeze, să se reinventeze și să dea dovadă de creativitate. Instrumentele pe care le oferă domeniul tehnologiei informației desigur că sunt foarte bune și nu putem să nu le folosim astăzi în procesul educațional”, a spus Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă remis de Guvern.

Pavel Filip a remarcat că Republica Moldova poate deveni o țară bogată prin educație. ,,Îmi doresc ca instituțiile de învățământ să producă creieri. Ulterior, produsele care sunt exportate din Republica Moldova să aibă la baza lor materie primă precum: ingeniozitatea, creativitatea și inventivitatea”, a declarat premierul.

Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” este amplasat în cadrul Universității Pedagogice de Stat ,,Ion Creangă” și este dotat cu echipamente digitale educaționale. Valoarea investițiilor depășește 12 milioane de lei, bani alocați de partenerii externi și din buget.

Proiectul pilot „Clasa Viitorului” a fost inițiat în 2017 în 11 instituții de învățământ general. De acesta beneficiază peste 2200 de elevi și 110 profesori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău