A fost Georgia, este Ucraina, și poate urma Republica Moldova (Ziarul Național)

  • 13 Martie 2014 13:59
A fost Georgia, este Ucraina, și poate urma Republica Moldova (Ziarul Național)

REVISTA PRESEI DIN 13 MARTIE

„A fost Georgia, este Ucraina, și poate urma Republica Moldova. Am fi RIDICOLI dacă s-ar întâmpla așa ceva”, a declarat aseară la Cotroceni presedintele român Traian Basescu, citat de Ziarul National. Chiar daca pentru România nu există riscul unui conflict cu Federația Rusă, nu înseamnă că armata română stă și așteaptă primăvara", a punctat Traian Băsescu și a adăugat că nu face niciun secret din a spune că „a pus la dispoziție spațiul aerian al României pentru avioanele de supraveghere ale NATO, ca și Polonia, sau că România efectuează, în programul Cer Deschis, în perioada 17- 21 martie, zboruri deasupra teritoriului Ucrainei”.

Adevărul constată că în ultima vreme Alianța în numele integrării europene calcă tot mai des prin străchini, iar toate acestea creează repulsie și oamenii nu mai vor o astfel de integrare europeană. Lobby în Parlament pentru anumite companii, licitații aranjate, colectări ilegale de taxe, mită de multe mii de euro pentru funcționari, privatizări și concesionări dubioase, favoruri pentru milionarii care importă mașini de lux și multe altele. Acum și apartamente. În loc să gândească proiecte imobiliare speciale pentru tineri și alte categorii sociale, așa cum au promis în campania trecută, și-au aranjat de-o casă pentru ei. Să nu ne mire rezultatele alegerilor de la toamnă. Nu va fi doar „mâna Moscovei“, ci, în mare parte, mânuța guvernaților, atenționează Adevarul.

Aceeași publicație relevă că mai mulți producători de medicamente sunt nevoiți să-și sisteze activitatea sau să se reprofileze în fabricanți de doctorii veterinare ori îngrășăminte, fiindcă nu pot obține certificarea internațională. Pentru a obține certificarea internațională producătorii farmaceutici trebuie să-și modernizeze sistemele de prelucrare, condițiile de transportare, de depozitare etc. explica Adevărul.

Ziarul de Grada se refera astazi la averile magistratilor. Procurorul de Strășeni este sărac în declarații, dar cu mașini de lux și casă de milioane, construită din dosare penale, afirma publicatia. Potrivit ziarului, acesta locuiește într­un imobil de milioane, iar membrii familiei sale se plimbă cu mașini de lux. Un cetățean care un dosar penal, gestionat de Procuratura, susține că, atunci când procurorul își construia casa, i­a oferit acestuia, la cerere, materiale de construcție și dosarul penal i­a fost clasat.

Într-un alt articol Ziarul de Gardă observă că în pofida faptului ca judecătoarea Curtii Supreme de Justitie, Tamara Chișca­Doneva este vizată într-­un dosar pe care Republica Moldova l­a pierdut la CEDO, în 2010, a acumulat o restanță de 68 de dosare nesoluționate, iar în 2011 o restanță de 89 de dosare, în anul 2013, Colegiul de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor i­a dat magistratei calificativul „excelent”.

Ziarul de Gardă menționează că judecătoarea Tamara Chișca­ Doneva și soțul ei, Vasile Chișca, inspector  principal la Vama Leușeni, locuiesc într­o casă din sectorul Râșcani, cu două nivele și cu mansardă, estimată la 7­-8 milioane de lei.

Ce să aștepți de la o societate în care „crema” ei, „elitele” din administrația statului, din business, politică ș.a. sunt neobrăzate, se întreabă în același context publicistul Constantin Tănase de la Timpul. Credeți că doamna „procuroară” îl acuză pe Voronin? Nu. Ea visează să ajungă ca el. Credeți că aceste „elite” îl condamnă pe Voronin? Nu. Ele visează să ajungă să aibă în garaje tot atâtea mașini. Voronin este creațiunea noastră, a unei societăți care și-a pierdut busola morală și se orientează în viață după luciul arginților furați. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău