A fost finalizată reconstrucția unui pod de pe traseul ce duce spre punctul vamal Sculeni

  • 18 Martie 15:34
A fost finalizată reconstrucția unui pod de pe traseul ce duce spre punctul vamal Sculeni

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a anunțat astăzi despre finalizarea lucrărilor de reconstrucție a podului amplasat pe drumul R16 Bălți–Fălești–Sculeni–Ungheni, km 62,38, iar o comisie de recepție a constatat că acestea au fost executate conform standardelor de calitate impuse, respectând proiectul de execuție și normativele în vigoare, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASD, lucrările au fost executate de către antreprenorul „Corsag” S.R.L în baza proiectului de execuție elaborat de către S.A „Intexnauca”. „Astfel, podul reabilitat din apropierea localității Medeleni, după un complex de măsuri orientate spre sporirea calității, va facilita accesul transporturilor în condiții de siguranță, confort și maximă fluiditate”, susține ASD.

În cadrul acestui proiect, s-au executat lucrări de reparație a podului, care are o lungime de 27,82 m, trei deschideri de 7,5 m – 6,8 m - 7,18 m și două benzi de circulație. De asemenea, au fost amenajate trotuare, bariere metalice de protecție atât rutiere cât și pietonale, dispozitive de acoperire a rosturilor de dilatație, indicatoare rutiere, marcaje și alte elemente importante pentru siguranța și confortul la trafic, explică sursa citată.

Podul din proximitatea satului Medeleni, comuna Petrești, are o însemnătate socio-economică majoră, fiind amplasat pe o arteră națională importantă, ce duce spre punctul vamal Sculeni. În anul 2023, punctul vamal Sculeni a înregistrat un volum semnificativ de trafic, fiind traversat de aproximativ 754.000 de unități de transport și 2,2 milioane de pasageri, subliniind astfel rolul esențial a acestui pod în asigurarea mobilității regionale și internaționale, rezumă ASD.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău