A fost extins termenul de aplicare la Programul de granturi locale pentru Regiunea Sud

  • 20 Ianuarie 2020 18:18
A fost extins termenul de aplicare la Programul de granturi locale pentru Regiunea Sud

Termenul limită de depunere a dosarelor pentru programul de granturi oferite pentru implementarea proiectelor în sudul țării a fost extins până pe 3 februarie curent. Pentru a participa la concurs, organizațiile interesate vor depune dosarul on-line și vor putea pretinde granturi mici de până la 10 mii de euro, granturi medii de 30 mii de euro și granturi mari de 50 mii de euro, transmite MOLDPRES.

Granturi în valoare totală de 600 mii de euro vor fi acordate organizațiilor neguvernamentale din raioanele Regiunii de Dezvoltare Sud, pentru implementarea proiectelor locale în patru domenii: aprovizionare cu apă și canalizare, managementul deșeurilor solide, eficiență energetică și responsabilitate pentru schimbările climatice.

Potrivit Centrului Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale, ONG-urile din cele opt raioane din sudul țării, autorități publice locale, membri ai Grupurilor de Inițiativă Locală și Comitetelor Locale de Cetățeni au participat la sesiuni de informare, unde au aflat despre Ghidul aplicantului și modelele documentelor din dosarul de aplicare.

„Propunerile de proiect pot fi depuse doar on-line pe pagina www.eu4civilsociety.md, de unde pot fi descărcate și formularele de aplicare în limbile română și rusă. Banii acordați pot fi utilizați și pentru elemente de infrastructură doar în proporție de 50% din valoarea totală a grantului și cu condiția existenței unui parteneriat cu autoritățile locale care vor prelua obiectivul infrastructural după încheierea proiectului”, au precizat pentru MOLDPRES surse din cadrul proiectului.  

ONG-urile eligibile pentru finanțare trebuie să-și desfășoare activitatea în unul din raioanele: Cahul, Cantemir, Căușeni, Ștefan Vodă, Leova, Cimișlia, Basarabeasca și Taraclia.

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din Instrumentul European de Vecinătate, prin intermediul proiectului UE-GIZ „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partener al proiectului în Regiunea de Dezvoltare Sud este CRAION CONTACT-Cahul. Astfel de granturi sunt oferite și ONG-urilor din regiunile de dezvoltare Centru și Nord, precum și din UTA Gagauz-Yeri. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău