A fost extins termenul de aplicare la Programul de granturi locale pentru Regiunea Sud

  • 20 Ianuarie 18:18
A fost extins termenul de aplicare la Programul de granturi locale pentru Regiunea Sud

Termenul limită de depunere a dosarelor pentru programul de granturi oferite pentru implementarea proiectelor în sudul ţării a fost extins până pe 3 februarie curent. Pentru a participa la concurs, organizaţiile interesate vor depune dosarul on-line şi vor putea pretinde granturi mici de până la 10 mii de euro, granturi medii de 30 mii de euro şi granturi mari de 50 mii de euro, transmite MOLDPRES.

Granturi în valoare totală de 600 mii de euro vor fi acordate organizaţiilor neguvernamentale din raioanele Regiunii de Dezvoltare Sud, pentru implementarea proiectelor locale în patru domenii: aprovizionare cu apă şi canalizare, managementul deşeurilor solide, eficienţă energetică şi responsabilitate pentru schimbările climatice.

Potrivit Centrului Regional de Asistenţă şi Informare a Organizaţiilor Neguvernamentale, ONG-urile din cele opt raioane din sudul ţării, autorităţi publice locale, membri ai Grupurilor de Iniţiativă Locală şi Comitetelor Locale de Cetăţeni au participat la sesiuni de informare, unde au aflat despre Ghidul aplicantului şi modelele documentelor din dosarul de aplicare.

„Propunerile de proiect pot fi depuse doar on-line pe pagina www.eu4civilsociety.md, de unde pot fi descărcate şi formularele de aplicare în limbile română şi rusă. Banii acordaţi pot fi utilizaţi şi pentru elemente de infrastructură doar în proporţie de 50% din valoarea totală a grantului şi cu condiția existenței unui parteneriat cu autorităţile locale care vor prelua obiectivul infrastructural după încheierea proiectului”, au precizat pentru MOLDPRES surse din cadrul proiectului.  

ONG-urile eligibile pentru finanţare trebuie să-şi desfăşoare activitatea în unul din raioanele: Cahul, Cantemir, Căuşeni, Ştefan Vodă, Leova, Cimişlia, Basarabeasca şi Taraclia.

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din Instrumentul European de Vecinătate, prin intermediul proiectului UE-GIZ „Abilitarea cetăţenilor din Republica Moldova” (2019-2021) şi implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ). Partener al proiectului în Regiunea de Dezvoltare Sud este CRAION CONTACT-Cahul. Astfel de granturi sunt oferite şi ONG-urilor din regiunile de dezvoltare Centru şi Nord, precum şi din UTA Gagauz-Yeri. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
0 °C
nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:2,6 m/s
Thu
6 °C
Fri
8 °C
Sat
10 °C
Sun
9 °C
Mon
7 °C

Curs oficial BNM 01 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.9619 -0.1533
USD 18.2258 0.0549
RON 4.1351 -0.0307
UAH 0.6569 0.0096
RUB 0.2334 0.0059
Arhivă Radio Chișinău