A fost depistat un nou caz de pestă porcină

  • 15 Martie 2019 13:23
A fost depistat un nou caz de pestă porcină

Un nou caz de pestă porcină a fost depistat în localitatea Beșghioz din UTA Gagauz-Yeri, unde pe 12 martie, într-o gospodărie din sat au fost găsite două femele de porc moarte.

Cazul a fost confirmat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), transmite MOLDPRES.

Viceguvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Vadim Ceban, și șeful subdiviziunii ANSA de la Comrat, Mihail Tucan, au anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că în dimineața zilei a fost întrunită Comisia antiepizootică excepțională din regiune, care a anunțat carantină pe teritoriul satului Beșghioz. Totodată, autoritățile autonomiei au aprobat un Plan complex de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarelor.

"La intrările în sat vor fi plasate trei posturi, iar toate mijloacele de transport vor fi dezinfectate. Posturile vor fi supravegheate de poliție și trupele de carabinieri. De asemenea, este interzisă orice circulație sau transportare, prin localitate ori în afara ei, a animalelor domestice, iar porcii vor fi sacrificați doar în puncte autorizate", a declarat Vadim Ceban.

În prezent, în satul Beșghioz sunt înregistrate 132 de capete de porcine.

În contextul apariției focarului de pestă porcină africană, ANSA monitorizează situația epizootică și reamintește proprietarilor de porci să nu hrănească animalele cu resturi alimentare, să nu-i lase liberi și să își schimbe hainele înainte de a intra în adăposturile animalelor, precum și să respecte normele de biosecuriate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău