A fost construit un drum de ocolire în jurul satului Bahmut datorită suportului UE

  • 09 Noiembrie 2022 18:29
A fost construit un drum de ocolire în jurul satului Bahmut datorită suportului UE

Drumul de ocolire de șase kilometri în jurul satului Bahmut a fost construit grație unui grant de circa 8 milioane de euro oferit de UE. Segmentul de drum face parte din drumul național Chișinău-Ungheni-Sculeni spre frontiera cu România, fiind o arteră cheie de transport, care leagă Moldova cu UE, precizează Delegația Uniunii europene în Republica Moldova într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, a menționat la ceremonia de inaugurare a drumului contribuția semnifiativă a UE în dezvoltarea infrastructurii rutierii din Moldova. „Cu sprijinul Uniunii Europene, BERD și BEI, în Republica Moldova se află în proces de construcție peste 300 km de drumuri. Vom finaliza aceste lucrări calitativ și la timp, așa cum am făcut cu drumul de ocolire a satului Bahmut. În continuare, este necesar de a absorbi fondurile cât mai eficient posibil și de a construi drumurile în conformitate cu standarde înalte pentru a aduce beneficii oamenilor, economiei și a asigura interconectarea cu rețeaua rutieră a UE.”

Jānis Mažeiks, ambasadorul UE în Republica Moldova, a declarat că finalizarea acestui drum înseamnă deplasarea eficientă și mai sigură a cetățenilor și mărfurilor către și dinspre UE. „Conexiunile directe dintre UE și Moldova au devenit încă mai importante de când Republica Moldova a obținut statutul de țară candidată la UE. Acest lucru este demonstrat de recenta decizie a Comisiei Europene, care a recomandat extinderea rețelei centrale de transport transeuropene în Republica Moldova și în Ucraina. În ultimii 10 ani, Uniunea Europeană și partenerii săi, în spiritul Echipa Europa, au oferit o asistență de peste 1 miliard de euro pentru proiecte de infrastructură de transport în Republica Moldova”a spus oficialul.

Suntem încântați să lucrăm împreună cu guvernul, Uniunea Europeană, BEI pentru a da o nouă viață rețelei și infrastructurii rutiere din Moldova. Drumurile mai bune aduc Moldova mai aproape de UE, stimulează comerțul și integrarea regională și îmbunătățesc siguranța rutieră și viața zilnică a cetățenilor”, a afirmat Matteo Patrone, director executiv al BERD.

Lucrările la drumul de ocolire au inclus instalarea unor elemente de siguranță, precum noi parapete de siguranță, semne de circulație, marcaje rutiere și treceri de pietoni. Drumul de ocolire Bahmut face parte dintr-un program de amploare de modernizare și de construcție a drumurilor cheie din țară, cu investiții de 300 de milioane de euro oferite de BERD și Banca Europeană de Investiții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău