A fost constituit Consiliul Economic pe lângă președinte

  • 03 Martie 2017 15:29
A fost constituit Consiliul Economic pe lângă președinte

Igor Dodon a semnat vineri, 3 martie, decretul privind crearea Consiliului Economic pe lângă președinte.

Șeful statului anunță că au acceptat să fie membri peste 40 de personalități, manageri, proprietari de întreprinderi din diverse ramuri ale economiei naționale, președinți de asociații profesionale, experți. Președintele Consiliului este Igor Dodon, iar cei doi vicepreședinți sunt consilierii prezidențiali Elena Gorelova și Ion Perju, transmite IPN.

Tot astăzi s-a desfășurat și prima ședință a Consiliului. „Am subliniat că, odată cu crearea acestui Consiliu, toate proiectele de lege cu caracter economic care vor fi înaintate spre promulgare vor fi consultate de acest for. Pe de altă parte, programul de dezvoltare socio-economică care este în elaborare la Președinție, inițiativele legislative care vor fi prezentate pe viitor de noi de asemenea vor fi dezbătute inițial în cadrul Consiliului Economic. Am îndemnat membrii să vină la rândul lor cu propuneri de dezvoltare a sectoarelor economice ale țării”, notează șeful statului.

Din Consiliul fac parte: Vitalie Gorincioi de la Asociația producătorilor și exportatorilor de fructe „Moldova-Fruct”, ex-premierul Vasile Tarlev, car reprezintă Congresul Național al Industriașilor și Antreprenorilor din Moldova, fostul guvernator al BNM, Leonid Talmaci, și Ștefan Golubciuc de la Asociația producătorilor de conserve „Speranța-Con”. Printre membri se numără și deputatul socialist Vladimir Golovatiuc, Iurie Carp de la SA „Cricova”, Tamara Luchian de SA „Ionel” , Feiruz Isaev de la „Lukoil-Moldova” SRL, Iolanta Mura de la ÎCS „Bemol Retail” SRL, Olga Burțeva de la „Uzina Topaz” SA etc.

Consiliul Economic urmează să întrunească cel puțin o dată pe lună.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,18
Câțiva nori
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău