A fost anunțat concurs pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare al „Teleradio-Moldova”

  • 05 Noiembrie 2021 17:57
A fost anunțat concurs pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare al „Teleradio-Moldova”

Comisia parlamentară, cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a anunțat concurs pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare al companiei publice „Teleradio-Moldova” (TRM).

Anunțul a fost plasat după ce mandatele tuturor membrilor Consiliului au încetat de drept astăzi odată cu intrarea în vigoare a amendamentelor la Codul serviciilor media audiovizuale adoptate ieri de majoritatea parlamentară.

Potrivit noilor prevederi, Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare al TRM este constituit din 7 membri: trei propuși de Parlament, câte unul de la Președinție și Guvern, precum și doi din partea societății civile.

Termenul de prezentare a dosarelor la concursul pentru reprezentanții societății civile la secretariatul Comisiei parlamentare este 12 noiembrie 2021, informează Legislativul.

Mandatul directorului general al TRM Olga Bordeianu și cele ale membrilor Consiliului de supraveghere al companiei publice au încetat astăzi odată cu publicarea în Monitorul Oficial a decretului de promulgare a legii pentru modificarea legislației audiovizuale.

Documentul aprobat ieri în lectura finală de către majoritatea parlamentară prevede că membrii Consiliului Audiovizualului vor putea fi demiși, odată cu respingerea de către Legislativ a raportului anual de activitate a autorității

Anterior, mai multe ONG-uri de media au exprimat îngrijorări că noile prevederi vor permite ca audiovizualul să fie subordonat factorului politic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău