A expirat termenul de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de deputat la Hâncești

  • 24 Ianuarie 17:20
A expirat termenul de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de deputat la Hâncești

Platforma Demnitate și Adevăr a decis să nu mai înainteze un candidat la alegerile parlamentare noi în circumscripția nr. 38, Hâncești. Într-un comunicat de presă, Platforma DA își exprimă regretul că partidele proeuropene și naționale au preferat să înainteze candidați proprii pentru aceasta circumscripție fără coordonare reciprocă.

Anterior, Platforma DA anunțase că l-ar putea desemna drept candidat pe un reprezentant al diasporei – Mihai Druță, însă, aceasta a declarat că ar participa la alegeri doar dacă este susținut și de alte partide proeuropene.

Consiliul Electoral de Circumscripție a înregistrat până acum doi candidați la alegerile parlamentare noi din 15 martie. Este vorba despre democratul Ion Mereuță și socialistul Ștefan Gațcan. Au mai depus cerere pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în favoarea candidaților Vitalie Balinschi de la Partidul Șor, Vlad Țurcanu de la Partidul Unității Naționale, Olesea Stamate de la Partidul Acțiune și Solidaritate și Dorin Chirtoacă din partea Blocul Electoral Unirea.

Astăzi, la ora 17.00 a expirat termenul de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de deputat la Hâncești. Fotoliul de deputat în această circumscripție a devenit vacant după ce democratul Alexandru Botnari a renunțat la mandat după ce a fost ales primar de Hâncești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chişinău
3,7 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:64 %
Vint:1 m/s
Thu
5 °C
Fri
5 °C
Sat
4 °C
Sun
6 °C
Mon
6 °C

Curs oficial BNM 20 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.0890 -0.0096
USD 17.6890 0.0469
RON 3.9937 0.0002
UAH 0.7229 -0.0003
RUB 0.2781 0.0015
Arhivă Radio Chișinău