A avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul „Sacoșa”, în care Igor Dodon are statut de învinuit. A fost audiat fostul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari

  • 23 Decembrie 2023 09:10
A avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul „Sacoșa”, în care Igor Dodon are statut de învinuit. A fost audiat fostul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari

Fostul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, a declarat în fața judecătorilor că fostul președinte Igor Dodon a cerul bani de la Vladimir Plahotniuc pentru finanțarea PSRM, dar și pentru nevoi personale. Ieri, 22 decembrie a fost o nouă ședință la Curtea Suprema de Justitie în dosarul „Sacoșa”, în care Igor Dodon are statut de învinuit.

Fostul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, este martor în proces dar nu a oferit detalii și pentru presă, scrie TVR MOLDOVA.

„Ceea ce eu cunosc, dacă voi fi întrebat, voi declara, atât. Lucruri extraordinare pe acest dosar nu mai cred că există. Eu nu cunosc detaliile din dosar cum au fost calificate de către procurori sau instanță, de aceea mă voi abține să fac declarații publice.”, a declarat Vladimir Cebotari.

În fața instanței, Cebotari a declarat că Igor Dodon îl șantaja pe Vladimir Plahotniuc și i-a cerut suma de 750 de mii de euro sau dolari. De asemenea, el a confirmat că imaginile în care se vede cum Igor Dodon primește de la Plahotniuc o pungă neagră, probabil cu bani, a fost filmat la sediul PDM din strada Armenească.

„A confirmat că suma de 750 de mii de euro, în bancnote cu nominalul de 500 corespund volumului din sacoșa unde a fost fixat momentul cum Dodon a acceptat și a indicat ca banii să fie transmiși lui Cornel. A confirmat și a declarat că persoanele din înregistrări Cornel și Costea, este de fapt, Cornel Furculiță și Constantin Botnari, care erau responsabili de gestiunea finaciară, Constantin Botnari gestiunea financiară PDM și Furculiță Cornel de gestiunea financiară PSRM.”, a precizat Petru Iarmaliuc, procurorul de caz

Nu am reușit să discutăm cu fostul președinte al Republicii Moldova, însă anterior a declarat că respinge toate acuzațiile.

În procesul în care este învinuit, sunt 15 martori din partea procurorilor și 150 din partea avocaților. Următoarea ședință va avea loc în luna februarie 2024. Igor Dodon este învinuit de trădare de patrie, corupere pasivă, îmbogățire ilicită și acceptarea finanțării partidului de către un grup criminal organizat. Procurorii îl acuză pe fostul președinte că ar fi pretins de la Vlad Plahotniuc peste un milion de dolari pentru a promova interesele Partidului Democrat din Moldova. Fostul președinte riscă până la 20 de ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău